Css design & redesign

Webdesign of vormgeving van een website

css- en xhtml-codeCss is de beste methode om de opmaak en positionering van webpagina's te realiseren. Het heeft een relatief eenvoudige syntaxis die bestaat uit Engelstalige trefwoorden. Css2 is de huidige standaard en wordt sinds enkele jaren ondersteund door alle grote browsers.

Semantisch gezien is het beter om opmaak en inhoud te scheiden van elkaar. Dat was initieel ook de reden voor het ontstaan van css. De inhoud vind je terug in het html-document, waar er dan ook een koppeling gemaakt wordt naar een of meerdere css-documenten. Door deze scheiding kan de vormgeving van een website relatief eenvoudig gewijzigd worden.

Als expert op het vlak van xhtml en css kan Internethical ontwerpen van grafische vormgevers snel en correct omzetten naar functioneel webdesign. Ook wanneer een organisatie een nieuwe huisstijl invoert, is het daarom niet altijd nodig om een volledig nieuwe site te laten ontwikkelen. Internethical kan een redesign doen van de bestaande site, zelfs zonder nieuwe huisstijl. Dit bespaart heel wat kosten en bovendien hoeven redacteurs geen opleidingen te volgen om een nieuw cms onder de knie te krijgen.